Herken je dat? Dat je perioden hebt dat je het alleen maar druk hebt en dat het leven langs je heen glijdt? En dat je je daardoor onrustig voelt en gestresst?

In de eerste maanden van het jaar betrapte ik mezelf erop dat ik steeds weer aan iedereen vertelde hoe druk ik het wel niet had. Druk met mijn baan, mijn bedrijf, mijn gezin….. Allemaal leuke dingen waar ik ook erg van kan genieten, maar wel veel ballen in de lucht. En dan schiet het genieten er soms bij in en wordt het een gevecht. En ik voelde me daardoor moe.

Tot ik me pas realiseerde dat ‘druk zijn’ ook gewoon ‘the story of my life’ is. Ook zonder mijn baan, mijn bedrijf en mijn gezin zou ik nog steeds druk zijn. Thuis achter de geraniums is nou eenmaal niet mijn plek in het leven. En het is wonderbaarlijk wat er daarna gebeurde. Door te erkennen en accepteren dat druk zijn er gewoon bij hoort in mijn leven is mijn onrust en stress verdwenen. Ik heb het gevecht tegen het ‘druk zijn’ gestaakt.

Welk gevecht tegen jezelf zou jij willen staken, door gewoon te accepteren dat het bij je hoort?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>