Mijn kracht is zelf kwetsbaar te durven zijn en anderen daarmee uit te nodigen dit ook te doen. 

601A4202Als kind wist ik wel wat ik wilde worden: kinderarts. Maar, zoals dat wel vaker gebeurt in het leven, bleek mijn pad anders te lopen. Natuur- en scheikunde gooiden roet in het eten. En toen wist ik het even niet meer. Ik startte met een studie Economie, zoals zovelen op dat moment. Als een mak schaapje liep ik achter de rest aan, zonder mijzelf mee te nemen in dit besluit. Was dit nou echt wat ik wilde? Past dit echt bij mij? Ik vroeg het mij gewoon niet af. Ik durfde hierin niet mezelf te laten zien. In het eerste jaar begon het te wringen en werd duidelijk dat dit niet mijn pad was. Ik miste de factor ‘mens’. Daarom maakte ik de overstap naar het HR vak.

Ik werkte hard. Ik wilde presteren, legde de lat voor mijzelf erg hoog. En ik moest het ook allemaal zelf kunnen. Iets niet kunnen was geen optie en het uitspreken en om hulp vragen al helemaal niet. Als ik maar hard genoeg mijn best deed, dan zou ik wel gezien worden. Dan zou ik van waarde zijn. Ik creëerde een beeld van mijzelf dat ik niet genoeg was en ik heb jarenlang op mijn werk met de angst rondgelopen dat ik elke dag door de mand kon vallen. Dat ook de ander zou zien dat ik niet zo goed en bijzonder was als het leek. Ik liep op mijn tenen.

Een aantal jaar geleden kwam ik daardoor in een burn-out terecht. Dit bracht me tot stilstand. Letterlijk! Ik ging weer nadenken over wat ík wilde, wat goed voor míj was. Wie was ik van binnen en wat liet ik daarvan naar buiten zien? Ik leerde anders naar mijzelf kijken en mijzelf minder te veroordelen. De dingen die ik deed en hoe ik het deed werden niet meer bepaald door wat anderen zouden kunnen denken en misschien wel van mij verwachten. Er ontstond daardoor ruimte om weer te gaan voelen, om mijn gedachten niet altijd leidend te laten zijn. Ik mocht meer mezelf zijn. Ik was goed genoeg!

En dat is wat ik iedereen gun!

Vanuit deze drijfveer ontstond er bij mij een behoefte aan meer verdieping in het begeleiden van mensen en teams in hun ontwikkeling. Als aanvulling op mijn HR vak ben ik daarom de opleiding transformationeel coach en trainer gaan volgen.

Ik geniet ervan als ik mensen door soms kleine interventies tot inzichten zie komen, als ik zie hoe mensen groeien en ontwikkelen en de parels in zichzelf weten te vinden. Dat is waar ik het voor doe.