Als medewerkers zichzelf delen met anderen, vermenigvuldigen ze het resultaat.

Als organisatie ben je gericht op één ding, je ambities waarmaken! Hiervoor heb je een of meerdere teams, die daarin een cruciale rol spelen. Het is essentieel dat medewerkers in teams goed met elkaar samenwerken.

Is dit niet het geval dan stroomt de energie weg naar samenwerkingsperikelen in plaats van naar het behalen van doelen. In het groot of in het klein gaan medewerkers met elkaar de strijd aan, negeren elkaar of komen niet meer in actie. Dit brengt veel spanning met zich mee en leidt af van de doelstelling van het team. Het team raakt in de kramp.

Een oorzaak van samenwerkingsproblemen is dat medewerkers niet volledig zichzelf (durven) zijn en zich anders voordoen dan ze zijn.

De een maakt zich in zo’n geval groter, blaast zichzelf op en doet zich stoerder voor dan hij/zij zich in werkelijkheid voelt. Waarbij het gevoel er is om altijd te moeten presteren en op de tenen te moeten lopen. De ander maakt zichzelf kleiner, is zich niet bewust van de kwaliteiten die hij/zij heeft en wordt daardoor niet gezien. Er is geen sprake meer van een gezonde, gelijkwaardige samenwerkingsrelatie waarin medewerkers zichzelf optimaal kunnen inzetten.

Ik geloof er in dat mensen in hun kracht komen als ze zichzelf mogen zijn én zichzelf mogen laten zien.

Als medewerkers open durven zijn over wat ze belangrijk vinden, wat ze moeilijk vinden en wat ze leuk vinden, kortom, als ze hun kwetsbare kant tonen en zichzelf volledig durven te laten zien aan de ander:

  • ontstaat er meer begrip naar elkaar
  • zijn ze beter in staat om elkaar aan te spreken
  • kunnen ze zich flexibeler opstellen

met als resultaat een betere samenwerking en prestatie.

Alleen dan zijn medewerkers het meest van waarde!

Alleen dan is het mogelijk dat ook een team zich ontwikkelt en uiteindelijk de organisatie als geheel. In een snel veranderende omgeving wordt dit steeds belangrijker.

Heb jij ook medewerkers die een duwtje in de rug kunnen gebruiken om in hun kracht te komen? Of een team dat op slot zit omdat medewerkers niet zichzelf kunnen en durven te laten zien?

Bel of mail me en ik kom graag met je in gesprek over wat ik voor jouw organisatie en medewerkers kan betekenen.